Visus mokymus ir konsultacijas TĘSIAME NUOTOLINIU būdu


Visus mokymus tęsiame nuotoliniu būdu (E-Learning)

Vadovaujantis naujausiu Vyriausybės nutarimu, nuo 2020 m. spalio 26 d. užsiėmimai AMES patalpose nevyksta. Numatytos kontaktinės pauzės metu, anglų kalbos mokymus tęsiame nuotoliniu būdu (E-Learning).

Pamokos vyksta numatytu laiku, įprastu grafiku, su tuo pačiu mokytoju, su savo grupe, tik kursų dalyviai mokosi iš namų online.

Pamokoms nuotoliniu būdu reikalingos priemonės: internetas ir kompiuteris (nešiojamas kompiuteris, planšetė ar telefonas). Svarbu, kad būtų garsas bei veiktų mikrofonas. Kamerą prašome laikyti įjungtą, mokytojams svarbu matyti mokinių veidus ir jų emocijas.

Visiems AMES mokymų dalyviams sukurti prisijungimai prie Microsoft Teams platformos ir jų mokymo grupių nuotoliniu būdu. Atskiru laišku kiekvienam kursų dalyviui išsiųsti jo prisijungimo duomenys. Iki prasidedant pamokai, prašome skirti laiko prisijungimui prie platformos.

Atkreipiame dėmesį, kad individualūs mokymai galės vykti pasirinktinai online arba susitikus, laikantis visų saugumo reikalavimų.

Mokymosi procesas nenutrūksta, jis tampa lankstesnis!

ONLINE rekomendacijos kliūčių pašalinimui
  1. Junkitės prie Microsoft Teams programos tuo el. paštu, kuriuo Jums išsiuntėme kvietimą prisijungti.
  2. Naudojantiems Microsoft office operacinę sistemą rekomenduojame jungtis per Google Chrome naršyklę. Dažnu atveju Microsoft Teams neveikia naudojant  Mozilla naršyklę.
  3. Įrenginiai: naudojant telefoną ar planšetinį kompiuterį rekomenduojame atsisiųsti Microfoft Teams programėlę. Naudojant kompiuterį, atsisiuntimas nebūtinas.
  4. Padidintas garsas, sklindantis aidas iš jūsų įrenginio. Taip būna, kai mikrofonui užkeltas jautrumas arba šalia yra keli įrenginiai su mikrofonais ir garsiakalbiais. Reikėtu vieną įrenginį nusukti į šalį arba išjungti, aidas turėtų dingti.
  5. Rekomenduojame pamokai naudoti ausines, kad girdimas garsas būtų kuo sklandesnis.
  6. Kamera – nebūtina, tačiau mokytojams labai smagu išvysti lankytojų veidus.

 

BENDRAVIMO TAISYKLĖS mokantis nuotoliniu būdu ONLINE

Bendravimo taisyklės mokantis nuotoliniu būdu ONLINE.pdf

  1. Pasikabinkite jas savo virtualiose klasėse, ant virtualių sienų. O iš tikrųjų - laikykite jas savo galvoje ir nusiteikite smagiam mokymuisi online.
  2. Nuotolinei pamokai pasiruošiame iš anksto, susidėdami reikiamas mokymosi priemones: vadovėlius, pratybas, rašymo priemones, užrašus.
  3. Nuotolinei pamokai Teams programą atsiverčiame 5 min. anksčiau, kad pamokai būtume visi pasiruošę ir pradėtume ją numatytu metu.
  4. Prisijungus prie Teams programos išjungiame mikrofonus, kad pašaliniai garsai sklindantys jūsų erdvėje, nesigirdėtų kitiems pamokos dalyviams.
  5. Jei turite, naudokite pamokai online ausines, girdimas garsas bus sklandesnis, jūsų netrukdys pašaliniai ar namiškių skleidžiami garsai.
  6. Mikrofoną įjungiame, kai norime kalbėti ar ko nors paklausti.
  7. Jei interneto ryšys stiprus, kamerą laikykite įjungtą, mokytojams svarbu matyti mokinių veidus ir jų emocijas.
  8. Kad visi internete jaustumės saugiai, pamokos įrašų neplatiname.
E-learning - mokymosi virtualioje erdvėje nauda

E-learning, tai mokymasis virtualioje erdvėje, nuotoliniu būdu, kuris užtikrina kalbos mokymo tęstinumą, kai nėra galimybės mokytis klasėse. Dėstytojai naudodami E-Learning metodą gali panaudoti įvairesnius mokymo metodus, klausytojai skatinami aktyviau dalyvauti pamokose bei mokosi dirbti savarankiškai. Toks mokymas leidžia visą medžiagą išsaugoti, užduotys nepasimeta, o interaktyviai pateikiama informacija padeda lengviau įsiminti informaciją.

E-learning - mokymosi virtualioje erdvėje nauda:

  • Mokymasis nuotoliniu būdu yra pritaikytas kiekvieno žmogaus gyvenimo būdui ir aplinkybėms.
  • Padeda klausytojams sutaupyti laiko, nes nereikia atvykti į mokymo įstaigą.
  • Skatina aktyviau dalyvauti pamokose ir dirbti savarankiškai.
  • Virtualios pamokos metu užduodami klausimai nepasimeta ir dėstytojai gali išsamiai į juos atsakyti.
  • Mokomoji medžiaga pateikiama interaktyviu būdu, taip sukuria autentiškos pamokos įspūdį.

Saugokime vieni kitus.