Kviečiame dalyvauti INTELLECTUALS' CHALLENGE!


KVIEČIAME DALYVAUTI 11-18 metų AMES moksleivius mūsų partnerių Owlypia konkurse!

Nepraleisk progos priimti iššūkių!

TIC– (The Intellectuals‘ Challenge) – tai kasmetinis, Londone įkurtas veiklų ir iššūkių projektas, skatinantis viso pasaulio moksleivius pasirodyti geriausiais, kokie jie tik gali būti.
Šio renginio misija – įžiebti kiekviename jaunuolyje pažinimo liepsną. Šis intelektinis renginys sutelkia geriausius jaunus protus, kur dalyviai skatins ir motyvuos vieni kitus kurti neįkainojamą indėlį ateičiai mūsų visuomenei.
Mokiniai dalyvauja šiame konkurse, pasiskirstę į komandas po tris narius.  Jie pasirenka vieną iš penkių sričių, pateiktų konkurso puslapyje:


  • Social Sciences – Socialiniai mokslai
  • Art & Design – Menas ir dizainas
  • Literature & Culture – Kultūra ir literatūra
  • Science & Technology – Gamtos mokslai ir technologijos
  • Economics & Business – Verslas ir ekonomika

Mokiniai privalo pasiruošti konkursui, naudodamiesi puslapyje pateikta medžiaga iš pasirinktos srities. Iš minėtos srities bus pateikiama 80% klausimų, o kiti 20% bus pateikti iš bendrųjų dalykų (skiltis „Common Ground“).
Konkursas susideda iš keturių dalių:

  • Knowledge challenge – Žinių iššūkis
  • Pen down challenge – Rašymo iššūkis
  • Speech craft challenge – Kalbėjimo iššūkis
  • Team spirit challenge – Komandinis iššūkis


Knowledge challenge (Žinių iššūkis) – tai internete atliekamas testas, kurį sudaro 100 klausimų. Mokiniai turi pasirinkti teisingą atsakymą iš pateiktų atsakymų variantų. Mokiniai galės naudotis mobiliais telefonais arba planšetiniais kompiuteriais. 80 klausimų bus pateikta iš jų pasirinktos nagrinėtos srities, o kiti 20 pateikti iš bendrųjų dalykų skilties „Common Ground“.


Pen down challenge (Rašymo iššūkio) metu mokiniai turės pasitelkti savo mąstymo ir rašymo gebėjimus. Jiems bus pateiktos trys temos (po temą kiekvienam komandos nariui) ir duota 30 minučių aptarti jas su komandos draugais. Tuomet kiekvienas mokinys turės per 45 minutes parašyti po atskirą esė duota tema ir rinks savo taškus individualiai. Komandos taškų skaičius bus skaičiuojamas sudedant visų komandos narių surinktus taškus. 


The speech craft challenge (Kalbėjimo iššūkis)–tai yra debatai. Dvi komandos turi apginti savo nuomonę (teigiamą arba neigiamą) duota tema. Visos debatų temos bus paskelbtos konkurso svetainėje likus dešimt dienų iki iššūkio. Mokinių komanda gaus priskirtas debatų temas temas 30 minučių iki iššūkio. Kiekvienas komandos narys turės tris minutes pasisakyti. Žiuri, sudaryta iš konkurso vadovų ir mokytojų, vertins kaip mokiniai argumentuos ir pristatys. 


The team spirit challenge (Komandinis iššūkis)yra panašus į Žinių iššūkį. Bus pateikti klausimai su keliais atsakymais, tačiau skirtingai nei Žinių iššūkyje, kur dirbama individualiai, šiuo atveju komandos nariai dirbs kartu, kad surastų teisingą atsakymą. Klausimai skiriasi savo sunkumu, skiriamais taškais ir tampa vis sunkesni ir sunkesni.


Konkurso pabaigoje komandos narių surinkti taškai bus pridedami prie bendro komandos taškų skaičiaus. Mokiniai bus apdovanoti pagal individualiai kiekviename iššūkyje surinktus taškus. Taip pat bus paskelbtos ir apdovanotis geriausios komandos, surinkusios daugiausia taškų.

Apdovanojimų metu bus įteikti dalyvių ir pasiekimų pažymėjimai, medaliai, trofėjai ir kt.

DAUGIAU INFORMACIJOS >>>

REGISTRACIJA >>>

DATA: 2019-03-16